Poštovani članovi Kluba, partneri i ljubitelji tenisa,

 

Kao što znate, epidemija korona virusa u cijelom svijetu pa i u BiH pogodila je sve sfere društva. Dok traje borba za zdravlje i ljudske živote, paralelno, posljedice izvanrednog stanja trpe svi segmenti života, pa tako i sport.

 

Najjači sportski događaj u općini Kiseljak ali i šire, teniski turnir "Sarajevski kiseljak open" je također zasad odgođen. Prethodno smo dobili službenu obavijest ITF-a, Međunarodne teniske organizacije o odgodi svih planiranih turnira do početka lipnja, no ovaj je rok nešto kasnije pomjeren na 13.srpnja.

U međuvremenu nam je (organizatorima turnira) ponuđena opcija kasnijih datuma, kraj kolovoza, početak rujna, što sam ja, kao i kolege iz ostalih bh. klubova koji imaju slične turnire, prihvatio. Naime, sve važnije stavke organizacije, kao i prethodnih godina tako i ove, smo već privodili kraju no radi se o izvanrednim okolnostima koje moramo prihvatiti i izvući ono najbolje što možemo iz trenutne situacije.

Tereni su spremni, održavani, ne samo za turnir nego i redovne aktivnosti Kluba i čim se situacija smiri, Klub se vraća svojim aktivnostima.

Međutim, osim problema sa terminima, drugi potencijalni problem bi mogle biti financije, naravno, sve ovisi koliko će ova situacija potrajati.

Premda smo sve veće sponzorske ugovore već skoro bili sklopili i dogovorili nastavak suradnje, počevši od Općine Kiseljak koja je najveći pokrovitelj i suorganizator, pa do tvrtke Sarajevski kiseljak i još puno njih koji nas podržavaju svih ovih godina, teško je sada procijeniti kakva će situacija bili za nekoliko mjeseci i s ovog financijskog aspekta, premda u podršku ne sumnjamo. Tako da smo mi kao Klub spremni za sve opcije, nadu ne gubimo, nadamo se najboljem, a ako kojim slučajem ove godine turnir i preskočimo, ne sumnjam da ćemo naredne godine biti još bolji kao domaćini i organizatori. Suosjećamo sa svim žrtvama i ovim putem izražavamo poštovanje svima koji se izravno bore protiv epidemije!

Hvala svima koji nam se javljaju i koji su nas podržavali svih ovih godina. O svim novostima ćemo vas obavijestiti putem naše web stranice, i jedva čekamo nove teniske izazove.

Dotad, ostanite zdravi i u formi!

 

s poštovanjem

 

Robert Biletić