Završen je peti memorijalni teniski turnir "Ivica Udovičić". Na terenima TK Elliptic tri dana se igrao kvalitetan tenis.
Završni dan počeo je finalnim susretom u singlu do 45 godina. Titulom se okitio Bruno Radić kojem je Robert Puljić predao meč pri rezultatu 6-4;2-2.
U kategoriji +55 godina u finalu su igrali Ismir Brkić i Almir Šabović. Bio je to sudar starih rivala i znanaca, a kao pobjednik je izašao Brkić sa dva puta po 6-4.
U kategoriji do 55 godina Emir Bešlagić je do titule stigao pobjedom nad Vedadom Musićem.Kod dama, Arnela Šabović je osvojila turnir, a u finalu je nadvisila domaću uzdanicu Stelu Majdandžić.
Arnela Šabović se okitila zlatom i u konkurenciji mix dublova. U paru sa Srđanom Fundupom u finalu je bila bolja od domaćeg dubla Lulić/Majdandžić.


Kiseljačani su do titula stigli u konkurenciji muškog dubla. U kategoriji do 90 godina Kiseljačanin Tomislav Bencun je sa Srđanom Fundupom stigao do naslova pobjedom protiv još jednog kiseljačkog para Kobačić/Marijanović sa 2-0 u setovima.Navodno je pobjedničkom dublu dobrano olakšalo i stanje jednog od protivnika, Nikole Kobačića, koji je do dugo u noć slavio ulazak u finale i to se obilo o glavu.
U kategoriji +90 godina Kiseljačanin Goran Lulić je stigao do titule u paru sa Ismirom Brkićem. Lulić i Brkić su nakon preokreta, u sjajnom meču, savladali par Šabović/Pašić. Prvi set su izgubili sa 6-2, drugi su osvojili sa 6-3 i odveli meč u tie-break. U tie-breaku su izvukli još snage i smirenosti te su slavili 7-3 i osvojili titulu.
U kategoriji do 35 godina najbolji je bio Kerim Subašić iz Zenice, pobjedom u finalu nad Fundupom.
Zasigurno možemo potvrditi da se na Gromiljaku igrao najbolji rekreativni tenis na ovim prostorima. Osim prigodnim nagradama, pobjednici su nagrađeni i bodovima za ljestvicu Unije hrvatskih tenisača