Nakon 20 godina kontinuiranog održavanja „Kiseljak open„ teniskog turnira, od kojih zadnjih 10 godina pod patronatom ITF-a (Međunarodne teniske asocijacije) nažalost, ove godine, zbog globalne borbe protiv pandemije korona virusa, teiski klub Elliptic je bio primoran otkazati ITF FUTURES turnir koji se boduje za ATP ljestvicu i koji je prošle godine dosegao nagradni fond vijednosti 25 000$. 

Ipak, ne želeći se kako kažu prepustiti općoj apatiji, iz Kluba su odlučili djelovati i za dobrobit članova istog ali i cijele bh. teniske zajednice organiziracijom revijalnog turnira pridružiti globalnim naporima održavanja ovog prekrasnog sporta „na životu“. 

Naime, trenutno se diljem svijeta u nedostatku službenih natjecanja, pokušavaju održati revijalni turniri na kojima igrači imaju priliku odmjeriti snage nakon jako duge igračke pauze. S istim ciljem i motivacijom, i TK Elliptic žali dati svoj doprinos normalizaciji općeg stanja, širenju pozitivnije energije usprkos činjenici da borba protiv virusa još traje ali i kada je riječ o ovom konkretnom događaju, podržati naše domaće tenisače koji mjesecima ne igraju.

Kiseljak DAVIS OPEN 2020 YT Cover

Svaki sportaš pa tako i tenisači znaju da su treninzi neizostavan dio njihove forme no bez pravih mečeva nema ni provjere a ni održavanja iste.

Stoga nas iznimno veseli, potvrda dolaska naše BH. Davis cup reprezentacije na naš turnir kojoj će ovo biti svojevrsno okupljanje, prilika vrhunskog treninga te provjera snage igrača za nadolazeće obaveze. Osim naših najboljih tenisača poput Džumhura, Bašića, Brkića, kroz kvalifikacijski ciklus će priliku za dokazivanjem imati i desetine drugih tenisača kako iz BiH tako i regije. Vrijedi spomenuti da će turnir, osim izostanka službenih bodova, itekako biti natjecateljskog karaktera te trajati pet dana. Osim toga, s obzirom na trenutne najave da će otvoreno bh. tenisko prvenstvo biti nastavljeno sredinom kolovoza (ovisno od situacije), ovaj turnir će, uz izostanak svih drugih, zasad biti jedina prilika igračima, posebno mlađim, da potvrde svoju formu prije službenih natjecanja.  Dakle, radi se o egzibicijskom teniskom turnir Kiseljak 2020 koji će biti trajati od 29.srpnja do 2. kolovoza uz standardne svečanosti otvorenja i zatvaranja istog. Turnir se igra na terenima TK Elliptic na Gromiljaku, općina Kiseljak a događaj su podržale brojne domaće tvrtke poput tvrtke Sarajevski kiseljak ali i Općine Kiseljak. 

Kvalifikacijski turnir će trajati od 29. srpnja do 31.srpnja a prijave se šalju putem e-maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. 

Rok prijave je 27.7. do 18:00 sati a odjava 28.7. do 12:00. Ždrijeb je planiran za 28.7. u 18:00 sati.

Glavni turnir će početi 1. kolovoza sa dan prije održanim ždrijebom u 19:00 sati. Podrazumijevat će osam igrača Davis cup team BiH plus tri kvalifikanta.