U utorak 25.05.2021. se na terenima TK "Elliptic" igra završnih 6 mečeva kvalifikacija , a nakon toga počinje i glavni ždrijeb. Mečevi se igraju na terenima 1, 3 i 4.

Kvalifikacije

Peti nositelj kvalifikacija Božo Barun igra protiv desetog nositelja Gorana Životića. Drugi nositelj kvalifikacija Tim Heger na putu prema glavnom dijelu turnira ima Marina Jakića, 18-godišnjaka koji igra fantastičan tenis. Makedonac Stefan Micov kao posljednju kvalifikacijsku prepreku ima njemačkog tenisača Stevana Popovića. Finalist Kiseljaka iz 2017. Rrezart Cungu igra protiv vrlo nezgodnog Nizozemca Elgina Khloebala. Brazilac Zanellato igra jako dobro zasad, ali sutra ima težak zadatak protiv Lilliana Breuta iz Francuske. Zanimljiv će biti i ogled 11. nositelja kvalifikacija Lukasa Pavlovica i Valentina Lapalua.

 

Glavni ždrijeb

Igra se i šest susreta prvog kola. U glavnom ždrijebu nastupaju 32 igrača. Prvi nositelj je Nizozemac Jelle Sels, 346. igrač na ATP ljestvici. Status drugog nositelja ima Argentinac Hernan Casanova , 394. igrač svijeta, dok je treći nositelj Srbin Miljan Zekić, 411. na ATP ljestvici. Kada su u pitanju domaći predstavnici, Aldin Šetkić je osmi nositelj i u prvom kolu će igrati protiv kvalifikanta.

Na terenu broj 1 prvo kolo otvaraju Belgijac Gauthier Onclin i Mađar Fabian Maroszan. Na terenu broj 2 igraju Gorazd Srbljak i Marko Stakušić, koji je dobio pozivnicu organizatora. Na četvorci prvi će na teren, kada je u pitanju glavni ždrijeb, izaći treći nositelj Miljan Zekić koji će igrati protiv sunarodnjaka Luke Todorovića.

Zsombos Piros i Peter Goldsteiner igraju četvrti meč dana na terenu broj 1.Nezgodni Talijan Francesco Forti ne bi trebao imati problema protiv Srbina Aleksandra Mihailovića. Velika neizvjesnost očekuje se u meču između Duje Kekeza i Sebastiana Prechtela.

Parovi

Sutra počinje i natjecanje u dublu, nakon što završe susreti u singlu (ne prije 16 sati).U dublu se natječe 16 parova.

Mirza Bašić i Nerman Fatić igraju samo dubl ove godine, a u prvom kolu igrat će protiv srpskog dubla Životić/Jović. Taj susret igra se na terenu broj 1 , a nakon njih na teren će Makk i Pavlović protiv brazilske kombinacije Killer Junior/De Almeida.

Na terenu broj 2 prvi nositelji Sells i da Silva igraju protiv Jakića i Stipetića i veliki su favoriti. Na terenu broj 4 Stakušić i Zubac igraju protiv Onchlina i Riedija.Dan na ovom terenu zaključit će Heger i Tamm, koji prolaz dalje traže preko četvrtih nositelja , Mađara Pirosa i Marozsana.