Teniski turnir u Kiseljaku igra se 24 godine. Od 2010. je pod okriljem ITF-a. Kroz turnir su prošla brojna poznata teniska imena, poput Mate Pavića, Mate Delića, Damira Džumhura, Josefa Kovalika,Roka Karanušića, Gianluigija Quinzija, Petera Torebka, Lovre Zovke. 

No, ono što je najbitnije, turnir ne stagnira. Od 2019. nagradni fond je 25 tisuća dolara, što ga svrstava među najjače teniske futurese.

Gledajući sadašnju listu tenisača koji će nastupiti, tu je nekoliko odličnih imena. Prvi nositelj trebao bi biti rumunjski tenisač Nicholas David Ionel, 205.igrač na svijetu.Srbin Miljan Zekić dosad nije imao sreće u Kiseljaku s ozljedama, ali ove godine bi trebao biti drugi nositelj.U TOP 300 na svijetu je i treći nositelj, Poljak Kasper Zuk. 

Naravno, lista sudionika još se može promijeniti do početka turnira, no već sada možemo tvrditi kako će ovogodišnji turnir biti najjači dosad. 

Kao što smo već spomenuli, od 2010. se igra pod okriljem ITF-a. Prve godine naslov je osvojio Mirza Bašić, Davis cup reprezentativac BiH. 

Naredne godine titulu osvaja Josef Kovalik, pobjedom u finalu nad Aldinom Šetkićem. Prvi bh reket Damir Džumhur slavio je 2012. godine, a zanimljivo, te godine je u dublu trijumfirao Mate Pavić, koji je sada najbolji igrač na svijetu u dublu. 

Mate Delić je 2013. osvojio duplu krunu, u finalu singla pobijedio je Damira Džumhura. 

Mirza Bašić voli Kiseljak, i to je pokazao i 2014. kada je ponovo slavio.Trebao bi zaigrati i ove godine.

Češka je svog pobjednika dobila 2015. godine. Pavel Nejdely pobijedio je u finalu Corneua, u jednom fantastičnom meču. 

Naredne godine pobijedio je Gianluigi Quinzi, koji je u finalu relativno lako nadigrao Katića.

David Pichler je osvojio turnir 2017. pobjedom nad Cunguom. 

Tom Kočevar Dešman osvojio je 2018. godine, a u finalu je nadigrao Elmara Ejupovića. 

Od 2019. po prvi put igra se za nagradni fond od 25 tisuća dolara. Prvi osvajač je Francisco Cerundolo, koji je u finalu pobijedio Cristophera OConella.Cerundolo je 31. na ATP ljestvici, O'Connell 81. Obojica su nakon Kiseljaka ostvarili dosta dobrih rezultata.

Pandemija 2020. godine nije dozvolila odigravanje turnira , no odigran je revijalni teniski turnir, na kojem su nastupili i Davis cup reprezentativci Bosne i Hercegovine. Na kraju je pobijedio Mirza Bašić. 

Prije dvije godine do naslova je stigao Matheus Pucinelli de Almeida. Brazilac je u odličnom finalu pobijedio Talijana Francesca Fortija sa 2-1 u setovima.Mladi Brazilac sada je 247.na ATP ljestvici, a bio je i 50 mjesta bolje rangiran.

Joris de Loore iz Belgije slavio je 2022.godine. Pobijedio je Libanonca Hadyja Habiba u meču koji je trajao tri sata. Sada je 189.na svijetu, dok je Habib 510.

Hoćemo li ove godine dobiti novog pobjednika, ili će netko od igrača koji su osvajali ponovo do titule? To bi , kako sada stvari stoje, bilo veliko iznenađenje, no u Kiseljaku su se često rađala velika iznenađenja i novi tenisači su gradili svoja imena.Juicy Kiseljak open 2023. počinje 28. i 29. kvalifikacijskim susretima, glavni ždrijeb počinje 30.05. Svečano otvorenje planirano je za petak, 26. svibnja.