ITF teniski turnir u Kiseljaku jedan je od pet iz ove kategorije koji se igraju u Bosni i Hercegovini.

ITF turnir igra se i u Doboju,Prijedoru,Brčkom i Sarajevu, no onaj u Kiseljaku je jači od svih navedenih zbog znatno izdašnijeg nagradnog fonda.

Nagradni fond turnira u Kiseljaku je 25 tisuća dolara, dok je na ostalim u BiH 15 000 dolara.Samim tim lista tenisača koji nastupaju je dosta kvalitetnija.

Banja Luka je ove godine imala ATP turnir serije 250 "Srpska open" 2023.Prvi je to ovakav turnir u BiH, te je naravno i najjači.

Juicy Kiseljak open 2023. je dakle drugi po jačini turnir u državi.

I ove godine nastupit će igrači sa šest kontinenata (Europa,Azija,Afrika,Sjeverna Amerika,Južna Amerika,Australija) i iz tridesetak zemalja.

Mnogim igračima ovaj turnir posluži kao odskočna daska. Najsvježiji primjer su finalisti iz 2019. Francisco Cerundolo i Cristopher O Conell. Obojica su sada u TOP 100, igraju Grand slamove i najjače ATP turnire.

U Kiseljaku je primjerice igrao i najbolji igrač dubla na svijetu Mate Pavić, Davis cup reprezentativci BiH Damir Džumhur,Mirza Bašić,Aldin Šetkić,Nerman Fatić  i mnogi drugi.

Ono što je najbitnije je da turnir konstantno napreduje i kada je u pitanju kvaliteta tenisa i kada je u pitanju infrastruktura.

I ove godine očekuje nas vrhunski sportski događaj na terenima TK Elliptic.