"Sarajevski kiseljak open", međunarodni teniski turnir službeno otvoren je otvoren 21.05.2021.

Simboličnoj svečanosti otvorenja kao i obično nazočili su prijatelji odnosno pokrovitelji i sponzori turnira koji organiziraju Teniski klub Elliptic i Općina Kiseljak.

 

"U ovom jako teškom, kompleksnom stanju pandemije koja je zahvatila cijeli svijet, došli smo u jedna nova iskušenja i izazove, a to je da turnir organiziramo u jednoj ekonomski nepovoljnoj situaciji. Pored toga, kretanja su otežana te i tenisači jako teško putuju, međutim, sve te prepreke smo uspjeli prevazići te i ove godine teniski turnir "Sarajevski kiseljak open" može nesmetano početi, kazao je Robert Biletić, vlasnik Teniskog kluba Elliptic i direktor turnira.

Nakon subotnjeg ždrijeba bit će poznat točan broj igrača koji će natjecanje početi u nedjelju kada startaju kvalifikacije koje traju do utorka kada počinje i glavni dio turnira. Finale je pak planirano za nedjelju 30.svibnja.

 

"Igrači dolaze iz 20-ak zemalja cijelog svijeta a nažalost najmanje će ih biti iz Bosne i Hercegovine. Kažem nažalost jer upravo kroz organizaciju ovakvih turnira stvaramo šansu i našim mladim perspektivnim igračima. No treba uzeti u obzir da je ovo turnir za ATP bodove te da igrači koji nemaju potreban rang se teško probiju do ovakvih turnira. Ipak ono što veseli je da ćemo i ove godine druge zaista uživati u vrhunskom tenisu.

 

A upravo su vrhunski tenis u Kiseljaku i ove godine podržali i brojni sponzori i pokrovitelji među kojima i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture, mladih i športa Županije Središnja Bosna, a ministar Bojan Domić nazočio je i otvorenju.

"Dovoljno je kazati da je ovo trenutno drugi najjači teniski turnir za muškarce u državi, i mislim da smo ovom informacijom rekli dovoljno o kakvom se onda  sportskom događaju radi. Stoga smo ponosni da jedan ovakav događaj imamo u Kiseljaku, a koji zaista može biti na ponos svima nama u Središnjoj Bosni" kazao je ministar Domić.

Podsjećamo, turnir se održava više od 20 godina a posljednjih desetak boduje za ATP ljestvicu. Ukupan nagradni fond iznosi 25 000 američkih dolara što ga, nakon  challengera u Banja Luci čini trenutno drugim najjačim  teniskim turnirom za muškarce u državi.

 

Mladen Mišurić-Ramljak, načelnik Općine Kiseljak koja je i suorganizator turnira kazao je da je ovaj događaj i sam Klub koji se nalazi u prekrasnom okruženju naselja Gromiljaku iznimno važan ne samo za promociju sporta, zdravog načina života nego i za promociju općine Kiseljak ali i cijele Bosne i Hercegovine i svega onoga što možemo pružiti i u turističkom smislu.

Generalni  pokrovitelj teniskog turnira  je „Sarajevski kiseljak“, tvrtka po kojoj ovaj događaj nosi i ime a koja je važan dio gospodarstva u cijeloj Bosni i Hercegovini, a osobito u općini Kiseljak gdje se nalaze proizvodni pogoni kompanije. Kao odgovorna kompanija, Sarajevski kiseljak vodi brigu o lokalnoj zajednici u kojoj posluje te podržava neke od najvažnijih lokalnih događaja, koji doprinose boljoj kvaliteti društvenog života. 

Ispred Ministarstva civilnih poslova odnosno ministrice Gudeljević koja je također podržala događaj, otvorenju su nazočile pomoćnica ministrice za financijsko-materijalne poslove i unutarnju podršku, Mirna Pavlović i pomoćnica ministrice za sport Anđa Kalem-Perić kao i Lidija Bradara, predsjednica Kluba hrvatskih izaslanika u DN PSBIH te brojni drugi sponzori odnosno prijatelji Kluba.